Velike Slovenke #3 Pia Sara Odlag

Tokrat sem se (jaz, Ana) odločila pisati o ženski, ki je ne poznate ravno vse. No, ŠE ne :)

Zakaj? Kot ste najbrž ugotovile nama je oktobra zmanjkalo časa za prispevek Velike Slovenke.
Ja, žal je treba včasih več pozornosti posvetiti drugim stvarem. To je bil v oktobru izzid Baebe 2017 in pošiljanje le te vsem vam, Baebam. V tem času je seveda prisotno veliko naglice, stresa in pritiska. Kar se vedno pozna pri količini spanca, počivanja in umirjenosti, posledično pa tudi pri zdravju. Ampak se vseeno splača malce potrpeti. Ne zaradi dobička. Ampak zaradi vseh pohval, prijaznih besed, vzpodbud z vaše strani in občutka, da delaš nekaj kar imaš rad in to osrečuje tudi druge ljudi. Zato delava s takim veseljem in srcem.
No, kaj ima pa to veze z najino izbranko za žensko meseca? Veliko!

A poznaš tisti občutek, ko ti je nekdo brez določenega razloga blizu? Se lahko poistovetiš z njim in povežeš brez stiska roke in mesecev poznanstva? Ja, včasih je tako preprosto, pa lahko temu rečemo sorodne duše, enaka valovna dolžina, enaka miselnost, interesi – energije so in obstajajo tudi med popolnimi neznanci, naključnimi ljudmi.

themanifest

Pia Sara je zagotovo nekaj posebnega in je lahko marsikateri ženski v zgled. Rodila se je v Münchnu, odrasla pa kot štajerka v Sloveniji. V mladih letih se je našla v baletu, ampak jo je potem pot popeljala stran. Celo življenje je že velika ljubiteljica živali in umetnosti (tudi ona potrjuje rek – kri ni voda – njena mama je izjemna kiparka). Pri petnajstih letih se je začela ukvarjati z manekenstvom (morda jo je katera zasledila tudi v Playboyu), med tem pa je odkrila tudi svojo veliko strast fotografijo. Zaradi bolezni je morala večino svojega manekenskega dela opustiti. Kar pa zahteva spremembo življenja, razmišljanja in novo pot. V tem času se je zelo povezala z naravo in se navdušila nad vsemi njenimi lepotami – svoj svet je našla v kristalih.

Za mene pa je Pia zelo uspešna, razgledana, pridna, delavna in optimistična Baeba, ki si upa in je zaradi tega uspela doseči že marsikateri cilj v življenju. Pa čeprav je bilo ovir na tej poti ogromno, ni obupala.

themanifest_prstan1

To lahko zagotovo trdim, četudi se ne poznava. No, nikoli se še nisva “uradno” predstavili, se spoznali, kljub temu, da sva se pred veliko leti v živo pa že srečali nekje v Mariboru (tega Pia sicer še ne ve). Po nekakšnem spletu okoliščin sem jo zasledila na družabnih omrežjih in takoj me je pritegnila njena ljubezen do kristalov in unikatnega nakita. Najin prvi kontakt je bil seveda povezan z nakupom njenega nakita, saj sem tudi sama obsedena s posebnimi kosi nakita, ki izstopajo in niso množično producirani. V kratkem pogovoru pa sva ugotovili, da naju povezuje še mnogo skupnih svari, pa čeprav je to tudi avtoimuna bolezen.

themanifest_ogrlica1

Vse od takrat sva redno v kontaktu, občasno poklepetava in pojamrava malo čez zdravje.
Veliko več sporočil pa sva si izmenjali ko je pogovor nanesel na to, da mora njen nakit obvezno ugledati luč sveta v večjem obsegu, ne le kot občasna prodaja preko družabnih omrežij. Njena spletna trgovina je bila že v zametkih nastajanja (hvaležna sem za ljudi, ki so ji stali ob strani in jo spodbujali, da se poda na to pot) in tako je nastal The Manifest. Jaz sem bila navdušena! Še ena somišljenica v tem svetu podjetništva – obožuje svoje delo, ustvarjanje z naravnimi materiali, kristali, obožuje nakit, ki je bolj umetnost kot le masovna bižuterija in to je spremenila v posel – tako kot midve dobri dve leti nazaj. PREKRASNO! Pomoje sem bila v tistem momentu še bolj vzhičena kot je bila ona sama :) :) :)

themanifest_prstan3

Zakaj The Manifest? V umetnosti skozi zgodovino uporabljen zaradi želje po spremembi, kot upor eliti in množici. Pia je želela nazaj k osnovi. Brez ropanja narave, onesnaževanja in uničevanja tega kar nam narava daje. Nakit je drugačen, mističen, močen, hvaležen, prvinski, unikaten, ustvarjen z metodo elektroforminga, kjer se s pomočjo elektrolize delci kopičijo na želen izdelek. Sama je najboljše povedala to v opisu na spletni strani. Ta nakit naravo zastopa. Meni, da si vsaka zasluži svoj kos nakita, ker smo tudi mi unikatni individumi. Zato zelo rada dela nakit po naročilu, ker kot sama pravi: “Človeka začutiš.”
Njen nakit je drugačen, mističen, močen, hvaležen, prvinski, unikaten, ustvarjen z metodo elektroforminga, kjer se s pomočjo elektrolize delci kopičijo na želen izdelek.

Resnično ji želim, da ta zgodba postane super uspešna in se gradi naprej ter Pii Sari omogoča razvijanje svojega izjemnega talenta in kreativnosti.

Nas je Pia navdušila. Kaj pa tebe? Boš postala njena muza?

Uspešen in nasmejan teden še naprej
Ana

Pusti sporočilo